Har det blivit dags att bygga en ny altan? Det är någonting som du antingen kan göra själv eller anlita en byggfirma för att genomföra. Dock är det du som ska välja hur altanen ska se ut och inredas och en viktig aspekt av altanbygget är vilken altandörr du ska välja. Den ska helst vara snygg, säker och energieffektiv. Storleken på din altan är också en viktig del av planeringen.

Inglasad eller med fönster?

Många väljer att bygga en inglasad altan för att få in så mycket solljus som möjligt, men den kan även byggas av trä och ha enstaka fönster. Hos Klar Fönster och Dörrar hittar du en mängd olika fönstertyper till din altan och de är alla av hög kvalitet. Det viktigaste är att du väljer det som passar dig så att du kan få din drömaltan att bli till verklighet.

Inredning av altanen

En altan blir som ett helt nytt rum och självklart kommer du vilja inreda det utifrån din egen stil. Du kan ha trädgårdsmöbler i altanen, eller ett snyggt lounge-set med soffa och fåtöljer. Om du väljer välisolerade glas och dörrar kan du använda ditt uterum stora delar av året, vilket är fördelaktigt. Skapa en mysig stämning med gröna växter och ljuslyktor, eller något annat du trivs med.