Vi svenskar är förtjusta i det mesta som är gjort av trä, vi lägger trägolv och bygger trähus och i vardagen nyttjar vi gärna våra trämöbler. Trämöbler kan med tiden bli slitna och omoderna och det kan därför bli aktuellt att piffa upp dem lite. Ett enkelt knep att ta till för att göra det är att måla om dem. Alla trämöbler går att måla om så länge man har lite fantasi och vilja. Genom några lager färg får dina trämöbler ett nytt liv och det är en tillfredsställande känsla av att kunna återanvända sina möbler istället för att köpa nya.

Ekonomiskt och miljövänligt

Genom att återanvända sina möbler och ge de nytt liv genom lite färg sparar man både sina pengar och miljön. Det är betydligt mycket billigare att köpa lite färg istället för en ny möbel och att återanvända sina möbler spar även på miljöns resurser. När du ska måla om dina trämöbler är det bra att hålla till utomhus eller på ett ställe där det inte är någon fara att spilla. Det är lätt hänt att det droppar färg ner på golvet så ha därför i åtanke att skydda golvet med täckpapp, mattor eller plast av något slag. Glöm inte att skydda dina kläder! Färgen köper du förslagsvis hos Öbergs i Västerås.

Hur gör man?

För att kunna uppnå ett bra resultat är det viktigt att man lägger tid och energi på underarbetet. Beroende på hur möbeln ser ut så kan det vara bra att börja skrapa bort gammal färg eller sandpappra bort en glansig yta för att få den nya färgen att fästa. När det första grundarbetet är gjort är det bra att använda en grundfärg till att börja med för att sedan avsluta med den slutliga färgen. Målar man en mörk möbel ljus krävs det några strykningar av färgen men målar man istället en ljus möbel mörk så krävs det mindre strykningar.