I flera år har den skandinaviska minimalistiska trenden dominerat inom heminredning men nu börjar vi äntligen se nya trender dyka upp. En tydlig trend är att vi blir modigare i vår heminredning och tar ut svängarna lite mer. Vi byter ut de vita och grå färgerna mot olika nyanser av rosa och vi dekorerar med mängder av växter. Det viktigaste inom heminredning är dock att skapa en personlig känsla. Inspireras av nedanstående trender men anpassa dem efter ditt hem och smak. Välj dina favoritnyanser och växterna du tycker om. Prova först i liten skala och utöka när du känner att du har hittat rätt.

Rosa är det nya grå

Grått i olika nyanser har fullkomligt dominerat när det gäller färgtrender för heminredning de senaste åren. Alltifrån köksinredning till väggar och soffor har klätts i olika toner av grått. Nu kommer en välkommen förändring i färgpaletten – rosa! Rosa är den absolut trendigaste inredningsfärgen, gärna puderrosa och ljusrosa (tänk ballerinasko). Den romantiska rosa färgen skapar en varm och behaglig atmosfär till skillnad mot den så ofta kalla, grå skalan. Den rosa färgen ska inte begränsas till en accentfärg, tvärtom ska den dominera. Under 2019 kommer vi bland annat få se puderrosa väggar, ljusrosa soffor och smutsrosa kökskakel tillsammans med mässing och silverdetaljer.

Växttrenden håller i sig och ökar i skala

Att använda sig av växter i heminredningen är numera en självklarhet. Trenden har vuxit sig starkare under åren och kommer öka ytterligare. Växttrenden har gått i linje med den minimalistiska trenden där vi har sett sparsmakade och eleganta blomsterarrangemang. Växttrenden är här för att stanna men nu vill vi ha fler, och framför allt större, växter. Vi byter ut blomman mot ett träd och istället för att köpa en så köper vi fem. Att ha en liten djungel hemma känns helrätt 2019. Om du har en balkong kan du med fördel utnyttja den för att ställa ut växterna på sommarhalvåret.