När du ska anlita en hantverkare är det viktigt att du väljer rätt typ av hantverkare beroende på vad du behöver hjälp med. Det finns snickare, VVS-montörer, plattsättare och många andra typer av byggarbetare att välja mellan. Du kan också välja totalentreprenad om du ska renovera till exempel badrummet.

Hitta rätt byggföretag enklare

Om du är ute efter ett enkelt sätt att hitta ett byggföretag i din närhet kan vi rekommendera Google. Där kan du söka efter byggföretag över hela Sverige och du kan söka både på ord, namn och bransch för att hitta ett bra alternativ. De samarbetar med över 30 000 byggföretag.

Innan du anlitar en hantverkare eller ett byggföretag bör du alltid kolla omdömen och referenser. På så sätt får du information om hur andra kunder har upplevt företaget när de anlitat dem. Glöm inte heller att fråga vänner och bekanta vilka de har anlitat och kan rekommendera eller avråda från.

Jämföra priser

Priserna kan skilja sig rejält mellan olika företag och därför är det en klok idé att jämföra offerter mellan olika byggföretag. Du brukar alltid kunna få en kostnadsfri offert. Be gärna om en detaljerad offert för att se hur materialkostnader och arbetskostnader skiljer sig mellan företagen, det kan förekomma stora skillnader.

Tänk även på att det finns ett ROT-avdrag som du kan utnyttja. Det gäller enbart på arbetskostnaden och inte på material- eller transportkostnader till exempel. Tänk också på att kontrollera företagets certifieringar, behörigheter som kan behövas för jobbet samt F-skattsedel. Du har alltid rätt att få se bevis på dessa.